twittercom_uv_460I kölvattnet efter  bloggrevolutionen och Facebook ser det ut som Twitter kan bli 2009 års vinnare i det sociala medie-racet. Search Engine Guide har sammanställt en lista på de snabbast växande social media-tjånsterna under 2008, och det är utan tvekan Twitter som kammar hem segern. Från januari 08 till januari 09 ökade antalet unika besökare med 750 procent (från ett par hundra tusen till sex miljoner).

Lite överraskande att se är att den betydligt mer anonyma Friendfeed under samma tid ökade ännu mer – med hela 3 100 procent. Dock skedde detta från relativt blygsamma nivåer i början av förra året. Men ändå – nära en miljon unika användare av en renodlad “feed-tjänst” är inte att förakta.

Facebook ångar på och uppvisar en imponerande trafikökning, 85 procent upp sedan förra årsskiftet. Runt 70 miljoner använder nu fejjan. Sämre går det för MySpace som tappat 10 procent av sin trafik under samma tid.

Fler grafer hos Search Engineguide.com –>