Microsoft sitter i en inte alldeles enkel sits. Visst är bolaget ohyggligt stort, och fortfarande rasar det in licensintäkter – framför allt från Office-enheten – trots floppen med Vista och den gigantiska reparationsnotan för Xbox 360-äventyret (felaktig systemdesign, överhettning red ring of death, etc etc).

Men i takt med att “molntjänster” som Google Apps  och gratisalternativ som Open Office vinner mark, blir det förstås allt mer akut att hitta en roll i framtidens Internetbaserade mjukvaruekonomi. Därför är det intressant att se hur Microsofts egen vision av framtidens “cloud apps” tar sig ut.

Filmen ovan, som producerats av Microsoft Office Labs, har titeln “2019”, och vissa av visionerna kommer säkert att bli verklighet i en eller annan form (som gammal murvel gillar jag förstås särskilt den interaktiva papperstidningen där man laddar ner sina nyheter själv).

Storyn hittade jag via I Started Something >>
(Där en längre version av filmen finns att se för övrigt.)