bild-13NRK är Norges motsvarighet till SVT, och har en av de vassaste utvecklingsavdelningarna i branschen – NRK beta, under ledning av Eirik Solheim (som jag tror att känner flyktigt sedan Aftonbladets experiment med digital text-tv för snart 10 år sedan, då jobbade han med Canal Digital).  Hur som helst, NRK beta har experimenterat tidigare med att lägga ut program för nedladdning via BitTorrent, och resultatet har uppenbarligen varit såpass framgångsrikt att man nu öppnar en egen torrent-tracker.

After some very successful tests through 2008 the Norwegian state broadcaster has decided to set up their own BitTorrent tracker and start offering content through this form of distribution on a more regular basis.

The tracker is based on the same OpenTracker software that the Pirate Bay has been using for the last couple of years. But it will only be used to distribute content from the Norwegian Broadcasting Corporation (NRK).

NRK Beta – utvecklingsblogg >>