Nästa gång du går till banken för att sätta in pengar – var beredd på att bli förhörd. Ännu ett idiotiskt EU-direkt har räkmackeglidit genom diverse utskottsbehandlingar, remissinstanser,  klubbats av  lydig riksdagsboskap – och började gälla i söndags.

Meningen är förstås att lagen ska förhindra penningtvätt och skattesmitande, men vem tror på allvar att den lokala MC-klubben travar in med en säck pengar på banken, och sedan ärligt medger att de kommer från utpressningsverksamhet, knark eller prostitution? EU möjligtvis. Och lättlurade svenska politiker förstås.

För oss vanliga dödliga innebär det bara ytterligare ett ingrepp i den redan kringskurna integriteten, vid sidan av hotet från FRA, Ipred, Acta och alla andra inhemska och importerade vansinnigheter.

“Varifrån kommer de här pengarna?” >>

Cornucopia skriver om den nya lagen >>