Bild 1

Någon slags handläggare på Värmdö kommun (eller om det är landstinget) skickade igår det här mailet till mig – utan närmare presentation och den fylliga rubriken “influensa info” med ett PDF-dokument bifogat. Dessutom fick jag förmånen att se alla andra mottagare av brevet. Vilket kanske spelar mindre roll nu när det handlade om förberedelserna inför Massvaccinationen i vårt lilla hörn av världen, och inte klamydiatest eller nåt annat mindre smickrande sjukvårdsärende att dela med grannarna (inte för jag nu HAR gjort nåt test…).
Hur som helst, i dokumentet kan vi läsa att med start vecka 42 kommer man att kunna boka tid för vaccinering ett par kvällar i veckan, i en lokal nere i Gustavsbergs hamn. Eftersom det trots allt bor nära 40.000 i kommunen, innebär det att det nog kommer att bli trångt, trevligt och ett utmärkt tillfälle för hela Värmdö att träffas – och utbyta virus. Att boka via telefon eller Internet kommer inte på fråga, det är personlig inställelse som gäller.
Kontaktar man sjukvården får man höra att det viktigaste är att man håller sig så långt ifrån vårdcentraler som möjligt för att hindra smittspridning. Så – hur tänkte de här egentligen?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Intressant, kanske?