Bild 3

Jan Helin räknade själv med att bli anmäld för hets mot folkgrupp för sitt beslut att låta Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson publicera en debattartikel i Aftonbladet – och se där kom den! Det är med andra ord precis som vanligt i Sverige – försöker någon tala klarspråk och ta en öppen debatt om en av de svåraste politiska frågorna vi har att lösa just nu, ja då blir man automatiskt stämplad som rasist och ska dömas så att man håller käft fortsättningsvis. Det är exakt denna ryggmärgsreflex – framför allt från vänsterhåll – som är orsaken till att SD ökar i varenda väljarundersökning. Det lever och frodas på myten om sig självt som det enda partiet som vågar säga “sanningen” för folket men motarbetas av pressen och de etablerade partierna.

Helin låter nu Åkesson visa upp partiets unkna hat mot invandare i allmänhet och muslimer i synnerhet i Sveriges största mediekanaler – och därmed kan också bemötas. Det är mycket intressant att läsa kommentarerna till SD-paketet på Aftonbladet.se idag – Sverigedemokraterna börjar få mothugg på allvar. Och det är på tiden att vi tar den fajten.

Idag är det en sån där dag då jag känner mig jäkligt stolt över att jobba på Aftonbladet – med en publicist som Jan Helin vid rodret är det lätt att stå rak i ryggen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,


Intressant?