Klimatsmart hund.

Klimatsmart jycke.

I kölvattnet på den allt mer uppskruvade klimathysterin är det uppenbarligen möjligt att få forskningspengar för vad som helst, bara det har larmpotential.

Ta bara de Nya zeeländska universitetsprofessorerna Brenda and Robert Vale, som precis släppt en ny bok som behandlar ämnet hållbar utveckling. Titeln på boken: Time to Eat the Dog. Budskapet – byt ut husdjur som hundar och katter mot djur som går att äta (om man inte är beredd att  mumsa på Fido vill säga).

Paret, som uppenbarligen haft mycket tid över att tänka på viktiga saker som olika varelsers koldioxidavtryck, har räknat fram att en stor hund belastar atmosfären med dubbelt så mycket utsläpp årligen som en Toyota Land Cruiser. Och katter har hotar minsann klimatet de också – de är jämförbara med en Volkswagen Golf. Och den som nöjer sig med hamster, kan till och med skaffa två utan att de tär mer på Jordens resurser än en platt-TV.

Riktigt klimatsmart är det att välja guldfisk, som har ett fot… ehh fenavtryck motsvarande endast två mobiltelefoner…

Professorerna , som inte har vare sig katt eller hund, är övertygade om att en återgång till icke-köttätande husdjur kan bidra till att begränsa den globala uppvärmningen.

Hur stort koldioxidavtryck de bägge professorerna och deras bok bidrar med framgår inte av artikeln.

Förresten, säg att allt det det här bara är ett skämt? Inte?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,


Intressant?