Ta en titta på videoklippet ovan. Det är Greenpeace, en tidigare viktig och seriös miljöorganisation som kämpade mot valslakt, mot dumpning av adioaktivt avfall eller atombombssprängningar på öar i Mikronesien. Idag har Greenpeace bara en i raden av megafoner för klimatlobbyn, som för varje “aktion” distanserar sig mer och mer från verkligheten. Just den här uppvisningen handlade om att protestera mot statliga Vattenfall som äger ett antal kolkraftverk i Tyskland – något som inte är politiskt korrekt i dagens klimathysteriska samhälle. Så för att sätta press på regeringen att styra upp vd:n Lars G Josefsson dumpades 18 ton brunkol framför ingången till Rosenbad.

Själva aktionen förvånar föga. Däremot bevakningen av och reaktionen från Rosenbad – det svenska totalförsvarets viktigaste byggnad. På videon kan vi se att det står en ensam vakt och stilla ser på när en samling halvt maskerade rödklädda figurer öser ut tonvis av ett okänt ämne utanför ingången till Sveriges regeringshögkvarter. I de flesta andra länder hade lastbilen stoppats på behörigt avstånd, aktivisterna gripits och ställts inför rätta. (I USA hade de förmodligen legat på bårhus, eller i bästa fall på väg till Guantanamo…) Men i Sverige har vi inte lärt oss ett enda jävla dugg, trots mordet på en statsminister och en utrikesminister – bägge helt utan skydd. Här lägger vi ansvaret för bevakningen av Rosenbad på en ensam obeväpnad Securitasvakt.

Vad hade hänt om det var trotyl som de lastat av från flaket?

Intressant?