Planerna på skärpta säkerhetskontroller på flygplatserna, den så kallade nakenscanningen, granskas nu av diverse självpåtagna remissinstanser. Naturisterna välkomnar förstås satsningen, medan aktivister mot barnporr varnar för att nakenscanningen bryter mot lagen. I moralpanikens Storbritannien – liksom i flera andra europeiska länder – är det nämligen förbjudet att ens ta foto av någon utan kläder som inte fyllt 18. (Ett antal Astrid Lindgren-filmer ligger alltså rätt risigt till vid en “uppdateradbarnporrlagstiftning här i Sverige.)

I England är det organisationen Action for Rights of Children som hävdar att skanningen strider mot den brittiska barnskyddslagstiftningen (antagen redan 1978). I Manchester har nakenskanning införts på prov -men först efter beslut om att alla under 18 undantas från kontrollerna.

Låt mig se nu. Det kan väl aldrig finnas vara nån risk att Al-Qaida skulle proppa sprängdeg i kallingarna på en 17-åring och välja att flyga från Manchester?

Även om man löper risken att offra livet på ett par hundra flygpassagerare, oavsett ålder, får kampen mot terrorismen aldrig överordnas det heliga korståget mot barnporren. För kom ihåg – 750.000 pedofiler väntar därute, och de bara längtar efter lite smaskiga run… ehhh röntgenbilder från våra flygplatser.

Skämt åsido. Oscar Swartz skrev en utmärkt genomgång om pedofilhysterin i september. Fortfarande rekommenderad läsning i ämnet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Intressant?