En reklamkampanj från Världsnaturfonden, som stoppades i USA. Kan inte förstå varför...

Samtidigt som vi huttrar oss fram genom fimbulvintern, sitter terrorprofilen Osama Bin Laden i en grotta nånstans och funderar på att byta karriär. (Jag vet att han sannolikt inte befinner sig i Tora Bora längre, men det satt bra som rubrik…)

I en nysläppt video fokuserar Al Qaidaledaren hårt på farorna med klimatförändringarna, som givetvis orsakas av USA och västvärlden. Lösningen, enligt Bin Laden, är att bojkotta dollarn och amerikanska varor och på så sätt ödelägga USA-ekonomin. Se där ett kraftfullt buskap – precis ett sådant som EU-ledarna hoppades sända från klimatmötet i Köpenhamn (det där som hölls före istiden).

Bin Ladens nyväckta klimatintresse är synnerligen vältajmat – chefen för FN:s klimatpanel, R K Pachauri hänger ju löst efter upprepade avslöjanden om felaktigheter och rena påhitt i IPCC:s rapporter.

Och skulle han inte kvalificera sig för det jobbet, står andra dörrar öppna för Al Qaidachefen. Världsnaturfonden, som stod bakom reklamkampanjen på bilden ovan, med buskapet The Tsunami killed 100 times more people than 9/11, har säkert behov av människor som kan konsten att framföra kraftfulla budskap. Och klimatet kräver ju det, har vi fått veta.

Andra om , , , , ,

Intressant?