azzå HEJ. JaG hAR bliVIT UpPmärkzAmmAD På ATt du ANVänDEr unT:Z MAtEriAl föR någoN zOrTz EXPErimEnT ZOm InnEbär föRvanZkninG aV TeXTER Där t ex orDeT KvINnoR bytz Ut mOt INVaNdRARE ALtERnAtiVT JuDAr… DärMEd GöR Du DEj ZKyLDIG BLand Annat tIll uppHOVzRäTTZinTråNG Och JaG Ber deJ däRFöR aTt oMEDelbArT tA BORt ze ARTiklAR Från diN Zajt ZOm HäRrör Från Unt… jAG beR DeJ oKkZå BEkräfTA att Zå ZKeTT… mVH LaRz NiLzZon *längtar*

Se där hur det kan se ut ut om man kör ett aktuellt mejl från Uppsala Nya Tidnings chefredaktör Lars Nilsson till bloggaren Matte Matik. Den senare låg bakom den satiriska webbtjänsten Transgenusmotorn (som nu har stängts efter hot om polisanmälan för påstått intrång i upphovsrätten). Det är naturligtvis tråkigt när okunskap om Internet och avsaknad av humor sammanfaller, men ännu mer förvånande är det att denna syn på nätet fortfarande är förhärskande inom stora delar av våra medier. Uppfattningen att det bara är ytterligare en distributionskanal, möjlig att reglera precis som vilket kabelTV-nät som helst. Bara man hotar de ohängda ungarna ute på The Internets lite lagom mycket så kammar de sig nog och tecknar en prenumeration vad det lider. Ungefär som de lika aktuella Kulturskaparna hävdade härom sistens.

Rent logiskt måste det därför bli en överordnad uppgift för polisen att söka upp och beivra alla former av oseriös satir på nätet. Men varöfr sluta där? Nästa steg för ordningsmakten borde bli att leta igenom återvinningsstationerna i jakt på oss som då och då sitter och klottrar Hitlermustascher på foton i tidningen.  Och alltså gör intrång i någons verk. Alldeles gratis.

Skämt åsido, i avsaknad av Transgenusmotorn så är här är ett par alternativa tjänster som bryter mot upphovsrätten å det grövsta, och som givetvis borde polisanmälas. Här en aktuell UNT-artikel körd genom Pornilizer. Inte helt rumsren, medges, så testa Smurfalizern istället om du sitter på jobbet och läs om Uppsalaforskare som smurfar Big Bang i Schweiz. Eller varför inte ta ner debattnivån där den hör hemma med The Swedish Chefalizer? B0rk Bork Bork!

Mer om , , , ,

Intressant?