Slussen, Stockholm, Rapture style. Krävs helt klart en dos incinerate för att smälta isen som väller ut från den där dörren. Kan ju finnas en massa hälsopaket och ammunition fastfrusna där under...

För en massa år sedan, när Quake var det enda fritidsintresse man behövde, hände det att man emellanåt betedde sig lite annorlunda ute bland folk. Man fann sig strejfa fram längs korridorer, fundera på om man kunde plocka upp saker på marken genom att springa över dem, eller granska en avsats och bedöma om man skulle kunna rocketjumpa upp på den. Ibland nästan på allvar…

Det riktiga Rapture.

Nuförtiden händer det mera sällan, men då och då drabbas man av ett oväntat FPS moment (FPS = first person shooter) i den dagliga lunken. Små korta tillfällen då dikten pressar sig ut genom revor i verkligheten, då illusionen projiceras över vardagen. Som igår, när jag som hastigast i ögonvrån fick syn på något när bussen dundrade in på Slussen. En röstig dörr i en betongvägg, böjd och knäckt av den is som vällde ut från insidan, och som skapat en liten glaciär på marken. Var hade jag sett det förut? Hmm. I Rapture förstås.

Som tur är så finns det fler än jag som ägnar mig åt sånt här gejming-nörderi – ta till exempel en titt på den här träffsäkra YouTube-filmen där två killar spelar Quake i verkligheten. Och här är lite fler tecken att hålla utkik efter hos oss som antagligen spelar lite för mycket actionspel emellanåt (plockade från bloggen Woot? och handlar specifikt om Counter-Strike).

  • You look at the sun and wonders what resolution it has.
  • You’re automatically looking out for snipers when you (on a rare occasion) go to the store (to buy more cola).
  • Your kids first words are “Go go go!”.
  • You have tried to teach people to type 1337 (leet).
  • You command your pet by saying “Hold this position” instead of “sit”, “lay down” etc.
  • You start to lag whenever you are surrounded by more than 10 people.
  • You are convinced that the Rambo-movies are in “easy-mode”.
  • You call all your friends only by nicknames.
  • Your mum tells you to clean, and you clean up your C: drive.

(Bilden ovan är förstås photoshoppad, här finns originalet.)

Andra bloggar om , ,

Intressant?