Sitter på tåget från Hässleholm till Varberg, och är precis framme i Halmstad. Så nu kan jag äntligen ringa och surfa igen, efter att ha tillbringat nära en timme utan mobiltäckning. Det beror säkert inte bara på att rälsen går genom urskogen, det är nämligen oftast så här när jag åker tåg. Telia, som berömmer sig om att ha den bästa täckningen bland mobiloperatörerna, anser uppenbarligen att man inte har behov av att ringa ombord. (Till skillnad från andra platser där det funkar utmärkt, som på tunnelbanan eller bakom ratten genom Södra länken i Stockholm.)

Vilket är rätt dumt, eftersom vi faktiskt är ett par som försöker jobba under våra tågresor. Det skulle i alla fall vara intressant att höra skälen till att lägga banvallarna mer eller mindre i permanent telefonskugga. Är det SJ som säger nej  – för att kunna kränga sitt usla och dyra ”bredband” ombord?

Whoops. där försvann det igen, nån kilometer utanför Halmstad. Ingen service. Får posta det här i Falkenberg. Eller Varberg, ser det ut som.

Andra bloggare om , , ,