Dö, bankirer! Dö!

Det händer inte ofta numera att jag blir inbjuden till releasefester – efter att jag sålde FZ för fem år sedan försvann jag raskt ur PR-bolagens rolodexar. Därför var det kul att få vara med om den storstilade releasen vid midnatt igår av Modern Warfare 3 – Activisions utmanare till Battlefield 3. Det senare har jag inte spelat, däremot har jag pangat mig igenom de allra flesta Call of Duty-spel som släppts.

Releasefest för Modern Warfare 3 – Sean Banan intar Manhattan. Klicka för större bild.

Jag lyckades få tag i en ledig Xbox och körde igenom det första (?) uppdraget i spelet, som till min stora glädje utspelade sig på nedre Manhattan – närmare bestämt i finanskvarteren runt Wall Street. Och utan att på något sätt göra jämförelser mellan MW3 och BF3, måste jag ge en riktigt stor applåd för utvecklarna hos Infinity Ward, som inte bara verkar ha förutsett Occupy Wall Street-rörelsen och raseriet mot de finansiella terroristerna på Wall Street – vissa av dem finns förvisso på hemmaplan – utan dessutom gett oss möjlighet att skjuta finanskvarteren i småbitar. Äntligen.

Nu är det förvisso ryssen som ockuperat Manhattan och placerat sin kommunikations- och störningsutrustningen inne i New Yorkbörsens lokaler, men det förtar inte glädjen att få lobba granater och avlossa grovkalibriga vapen inne på själva börsgolvet. Här och där hittar man civila offer för striderna, liggandes bredvid sina attacheväskor. (Förmodligen hedgefondförvaltare, vars sista handling innan ryssen kom var att positionera sig på nedsidan mot en amerikansk förlust av New York och östra USA…)

Modern Warfare 3 ligger rätt i tiden. Sanslöst snyggt är det dessutom – och i rättvisans namn får man även chans att totalförstöra såväl London, Paris och Berlin under spelets gång, som synes av trailern.

Det kommer att bli två intensiva veckor framför Xboxen.

Intressant?

Recensioner: Aftonbladet, Game Reactor, FZ, Sweclockers, Eurogamer

Andra bloggar om , , , ,