Håkan Juholt minglar på Pridefestivalen. Foto: Wikipedia

Vid årsskiftet lades komediserien Starke man, som handlade om ett totalinkompetent kommunalråd i en svensk småstad, ner efter flera framgångsrika säsonger. I efterhand är det lätt att se varför: det fanns helt enkelt inget att göra parodi på längre. Efter valet av Håkan Juholt som partiledare för Socialdemokraterna, har komiker och manusförfattare stått paralyserade, som stumma och armlösa barn (för att citera en annan stor komiker, Charlie Sheen). Verkligheten har gång på gång visat sig visat sig flera nivåer bisarrare än dikten, och hade den småländske försvarspolitikern fått fortsätta så hade det inneburit slutet för all kommersiell TV-underhållning.

Men faran är långt ifrån över. Nu börjar nämligen sanningen bakom det stora ”stödet” för Håkan Juholt vid förra veckans möte med verkställande utskottet sippra fram. Juholt blev nämligen utröstad i värsta Robinson-stil, med ett Öråd som skickade ut honom på balkongen medan de röstade om hans öde. Samtidigt som de förnedrade sin egen partiledare, grät de krokodiltårar om hur orättvist medierna hade behandlat sin älskade ledare.

Måhända kan Expedition Robinson vara en metod för de sargade socialdemokraterna att vaska fram en ny ledare. Skicka ner en samling utmanare till en öde ö, där de får bilda allianser, kämpa för att skaffa mat och manövrera ut varann under ett par veckors tid.

Det kan bli om inte storartad underhålling – så åtminstone bra underhållningsvåld. Och jag sätter en slant på att Thomas Bodström skulle sopa banan med alla…

Intressant?

Aftonbladet 1, 2, 3, 4, 5, 6, DN 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, SvD 1, 2, 3, 4, 5, 6

Andra bloggare om , , , , ,