Gårdagens så kallade klimatdebatt i Riksdagen finns nu att se på Riksdagens hemsida (eller läsa för den som orkar sig ta igenom drivorna av floskler). Vad man kan konstatera är att också klimatfrågan nu placerats in på en tydlig höger-vänsterskala. Den ende politikern på plats som sakligt och med faktaunderlag ifrågasatte de värsta domedagsprofetiorna, Sverigedemokraten Josef Fransson, blev direkt stämplad som ”högerextrem” av socialdemokraternas Matilda Ernkrans. Om man inte vill bli betraktad som extremist, måste man alltså fullt ut tro på klimatkatastrofen som den berättas av Johan Rockström

Detta är i sanning bedrövligt. Istället för att öppna för en vettig och öppen debatt, samlar sig nästan samtliga partier – från KD till MP och V – i en slags religiös bannlysning av avvikare, där kättarna stämplas som förnekare såväl av politiker och pressen. När och hur förvandlades denna fråga till statsreligion?

Jag önskar verkligen inte SD fler framgångar, men det är svårt att inte se att det här kommer att lyfta partiet ytterligare ett par procentenheter. Förlorare blir framför allt Kristdemokraterna och Centern, som knappast lär delta i några fler riksdagsdebatter efter 2014.

Som sagt. Bedrövligt.

Intressant?

Andra bloggar om , , ,