friggegraven

Titta, två lediga friggebodar – mitt i stan vid Klara kyrka! Eller ”friggegravar” kanske är en lämpligare benämning…

Liberala ungdomsförbundets uppmärksammade förslag att tillåta intimumgänge med döda, rörde upp känslorna ordentligt i helgen. LUF blev allmänt hånade och stämplade som puckon – av företrädare för det egna partiet – och det har skämtats mycket och rått åt lufarnas nytänkande i sociala medier.

Fast ungliberalerna hade inte behövt stanna vid  att bara tillåta sex med de döda. Om de inte varit så fixerade vid själva nekrofilin, hade de kunnat föreslå även andra progressiva lagändringar – som möjligheten till registrerat samboskap med avlidna. Eller kanske bara möjligheten att flytta in hos de döda.

Runtom i landet står det tusentals rymliga mausoleer, familjegravar och stora sarkofager i princip helt oanvända, var och en med ett stort antal kvadratmeter som med enkla medel kan förvandlas till praktiska, naturnära friggebodar friggegravar. Tänk vad det hade livat upp alla dessa stora, ödsliga kyrkogårdar med lite liv och rörelse!

Visst hade det varit dödskul! Det finns till och med ledig (grav)plats mitt i Stockholm, som bilden ovan visar!

Det sägs ju att vi måste vända på alla stenar för att lösa den galopperande bostadskrisen – och varför då inte vända också på gravstenarna? Vem vet, under någon av dem kanske det döljer sig några  outnyttjade kvadratmetrar som kan förvandlas till små bostäder.

Och för att ingen ska riskera att ta anstöt, eller tro att ovanstående är på allvar, deklarerar jag härmed klart och tydligt att det här inlägget består av 100 procent satir och ironi.

Just därför är jag övertygad om att det bara är en tidsfråga innan någon uppmärksamhetstörstande ungdomsförbundare kommer med ett förslag i denna riktning.

I rådande debattdiskurs ligger det sannolikt högst några månader bort.

Intressant?

Fler om , , ,