Hur ska vi hålla hjulen rullande när det är punka på alla fyra och alla reservhjulen konfiskerats på vägen till Sverige? Se där något att fundera på så här en löneonsdag då de flesta av oss fortfarande får in påfyllning på bankkontot.

Däremot lär det bli betydligt svårare att festa till det för att fira löningen, nu när restauranger och krogar överges av rädsla för smittspridning. Och att hänga i en bar är ju dessutom förbjudet från och med igår.

Och även om det är en tillfällig kris vi nu ser finansiellt, funderar jag på om något över huvud taget kommer att bli sig likt när pandemin dragit förbi och vi börjar röja upp i spillrorna av ekonomin.

Jag vågar påstå att social distansering är något som har kommit för att stanna – inte minst för att flera företag har väldigt mycket att vinna på att slippa betala för dyra kontorslokaler, ofta centralt i våra storstäder. Själv gör jag, liksom mer än 90 procent av redaktionen, tidning från våra hemmakontor sedan drygt två veckor – och det går alldeles utmärkt. Är det någon som på fullt allvar tror att arbetsgivare inte drar lärdom av detta gigantiska experiment och tar chansen att krympa sina kostymer efter krisen? Att jobba hemifrån kan för flera yrken bli ett krav snarare än möjlighet, med allt vad det innebär när redan trångbodda också ska pressa in en ergonomisk arbetsplats.

Själv märker jag redan efter ett par veckor i soffor och framför köksbord hur ryggen börjar ta stryk. Efter coronakrisen lär naprapat bli ett bristyrke gissar jag.

Nåväl, det blir en senare fråga. Ut och konsumera nu, ni som har lön. Eller sitt åtminstone hemma och beställ. Många har det knapert och degen måste in.